29 Ιανουάριος 2015, 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 11:52

Άρχισαν τα... όργανα με τις συντάξεις

  • Άρχισαν τα... όργανα με τις συντάξεις

Το πρώτο... μπάχαλο στην κυβέρνηση έγινε με αφορμή το θέμα των συντάξεων. Και μάλιστα διά τηλεοράσεως. Δηλώσεις του νέου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά στο Mega προκάλεσαν σύγχυση όταν εκείνος επισήμανε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Έχω την αίσθηση ότι τον Γενάρη και τον Φλεβάρη προβλήματα καταβολής συντάξεων δεν υπάρχουν. Τον Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση» είπε, και χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη για να μαζέψει τις... φλόγες.

Ο υπουργός, από τον ANT1 και από άλλα κανάλια, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων, προσθέτοντας: «Σας διαβεβαιώνω ότι εγγυόμαστε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων, όχι μόνο για τον Γενάρη, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτη, αλλά όλο το χρόνο».

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε και αυτός από τη μεριά του (στον ANT1) ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή συντάξεων στο ΙΚΑ. Τόνισε ότι «δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά είναι κατορθωτά». Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είπε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα επιδόματα. «Τα οικογενειακά και τα προνοιακά επιδόματα είναι εξασφαλισμένα» τόνισε.