28 Ιανουάριος 2015, 20:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2015, 21:54

Ο Δραγασάκης επιχειρεί να... χαλαρώσει τις αγορές

  • Συνάντηση σήμερα Δραγασάκη-Ντράγκι για τα ΑΤΜ
    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης με τον Αλ. Τσίπρα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να ηρεμήσει τις αγορές επιχείρησε μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. 

Αφού σημείωσε ότι σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει κλίμα αναταράξεων με αφορμή το κραχ στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, ο Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα αφού, όπως είπε, «εκτός από την Ελλάδα της φτώχειας υπάρχει και η Ελλάδα των ευκαιριών».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγγελίες περί ακύρωσης ιδιωτικοποιήσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι «υπάρχουν επενδυτές και επενδυτές. Αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική»» ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε ρήξη αλλά ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή. Έχουμε σχέδιο. Η Ελλάδα από την Κυριακή έχει τη δική της άποψη, τις δικές της προτάσεις. Κατανοούμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν τα δικά τους κοινοβούλια. Γι' αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες».

Όσον αφορά τις τράπεζες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία τους και η άνοδος της χρηματιστηριακής τους αξίας, προσθέτοντας ότι «θα ασκήσουμε τα μετοχικά μας δικαιώματα αλλά δεν θα θίξουμε τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων. Είμαστε ανοιχτοί για να ακούσουμε τις προτάσεις τους».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο διοίκησης των τραπεζών είπε ότι αυτό θα γίνει με δημόσια διαβούλευση υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν σεβαστοί οι ιδιώτες μέτοχοι όπου υπάρχουν. Ανακοίνωσε ακόμα ότι την Παρασκευή θα υπάρχει μια πρώτη συνάντηση με τους ιδιώτες μετόχους της Eurobank.