22 Ιούνιος 2013, 15:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στις πανελλήνιες 2013

  • Πανελλαδικές 2013: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά που ξεχώρισαν και είναι πρώτοι σε βαθμολογία στις πανελλήνιες 2013. Θυσίασαν ελεύθερο χρόνο, βόλτες με φίλους, αθλητικές δραστηριότητες, αλλά τελικά η προσπάθειά τους απέδωσε καρπούς.

Πρόκειται για τους μαθητές που στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κατάφεραν να σπάσουν τα βαθμολογικά κοντέρ και έτσι έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούν. Τώρα, εκτός από τις καλοκαιρινές διακοπές, περιμένουν με ανυπομονησία να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο η φοιτητική τους ζωή.

Έντεκα από τους μαθητές που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία μίλησαν στα «Νέα» για την εμπειρία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους.

11 μαθητές οι πρώτοι των πρώτων

Πρώτο στη λίστα των αριστούχων φιγουράρει το όνομα του Χαράλαμπου Ρισβά, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.616 μόρια! Μαθητής του Λυκείου Θήρας, κατάφερε να εξασφαλίσει μια βαθμολογία που του ανοίγει την πόρτα για το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Άγχος εννοείται ότι υπήρχε, αλλά ήταν γόνιμο. Βοήθησε η καλή ψυχολογία. Βεβαίως και οι γονείς μου, οι οποίοι και οι δύο είναι φιλόλογοι» αναφέρει.

Λίγο πιο κάτω συναντάμε τους Ηλία Μυλωνά και Στέλιο Αδαμίδη, οι οποίοι ακολούθησαν την Τεχνολογική Κατεύθυνση και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 19.478 και 19.421 μόρια αντίστοιχα.

Ο «κακός» βαθμός του Ηλία Μυλωνά ήταν στην έκθεση, όπου πήρε 16. Τον στόχο του πάντως, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, όπως όλα δείχνουν, τον πιάνει. «Ήμουν πάντα καλός μαθητής, άνω του 18. Ποτέ όμως δεν έβλεπα στις βαθμολογίες μου 19 και 20. Για να το πετύχω τώρα χρειάστηκε ασταμάτητο διάβασμα» λέει.

Υψηλές επιδόσεις -γύρω στα 19.300 μόρια- πέτυχαν όμως και η Στέλλα Κουμπιάδη, ο Γιώργος Σκάμπουλος, η Μαρία-Χριστίνα Βλάχου και ο Παναγιώτης Σαμόλης, με τους τρεις πρώτους να προέρχονται από τη Θεωρητική Κατεύθυνση και τον τελευταίο από την Τεχνολογική.

Τόσο η Στυλιανή Κουμπιάδη όσο και η Μαρία-Χριστίνα Βλάχου ήταν, όπως λένε, πιο χαλαρές απ' ό,τι περίμεναν, δεν αγχώθηκαν και κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Σκάμπουλος σημειώνει ότι «όλα είναι θέμα μεθοδικού διαβάσματος και συγκέντρωσης». Άποψη την οποία ενστερνίζεται και ο Παναγιώτης Σαμόλης: «Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά οργάνωση».

Ελάχιστα πιο χαμηλά συναντάμε το όνομα της Τζίνας Γκουντουλιά, της Μαριλέτας Κανάκη, του Γεράσιμου Τάντουλου και της Φραγκίσκης Γιάννακα, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν γύρω στα 19.100 μόρια.

Η Τζίνα Γκουντουλιά, από το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας, προσδοκά να εισαχθεί στη Νομική. «Ελπίζω να περάσω στη Νομική Σχολή Αθηνών ή Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησα ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε επαρκείς ώρες διαβάσματος όσο και ξεκούρασης, για να “καθαρίζει” κάπως το μυαλό μου».

«Ο ύπνος ήταν η μεγαλύτερη θυσία που χρειάστηκε να κάνω» λέει η Μαριλέτα Κανάκη, η οποία επίσης επιθυμεί να περάσει την πόρτα της Νομικής.

Παρότι πολλοί συνομήλικοί της την επιλέγουν κυρίως επειδή είναι μια σχολή κύρους, εκείνη αντιμετωπίζει τη φιλοσοφία δικαίου και την εν λόγω επιστήμη ως πρόκληση.

Όσον για τον Γεράσιμο Τάντουλο, εξηγεί ότι μια από τις ασχολίες που αναγκάστηκε να περιορίσει, προκειμένου να πετύχει 19.066 μόρια στις Πανελλαδικές, ήταν το ποδόσφαιρο.

«Πήγαινα πιο συχνά για μπάλα παλαιότερα, αλλά το μείωσα σε μία φορά την εβδομάδα» αναφέρει και προσθέτει: «Τα θέματα μου φάνηκαν σχετικά βατά». 

Πηγή: zougla.gr