29 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2015, 07:57

Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

  • Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα από πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 12°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 9°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Μακεδονία το απόγευμα και στην κεντρική Μακεδονία το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρικη, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 16°C.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 16°C.