28 Ιανουάριος 2015, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2015, 16:08

ΝΔ: Η κυβέρνηση μας γυρίζει πίσω

  • ΝΔ: Η κυβέρνηση μας γυρίζει πίσω
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης

Στην ίδια σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση συνέχισε η ΝΔ, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της και με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και στις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σε δηλώσεις του υποστήριξε –μεταξύ άλλων– ότι οι πρώτες εξαγγελίες Τσίπρα και υπουργών «γυρίζουν την Ελλάδα πίσω και οδηγούν με βεβαιότητα σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ δεν δικαιολογούν από πού θα καλύψουν τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται».

Η ΝΔ θεωρεί ότι οι πρώτες εξαγγελίες δικαιώνουν την κριτική που ασκούσε προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά κάνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην εξαγγελία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων στη ΔΕΗ, στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και σε θέματα όπως η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων, η επαναφορά του ασύλου και των αιώνιων φοιτητών. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν την Ελλάδα όχι μόνον σε σύγκρουση με τους εταίρους στην Ευρώπη, αλλά και με την κοινή λογική, όταν έσοδα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί ακυρώνονται».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει λέγοντας ότι «όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι εύκολα λόγια, που μπορεί να τα δικαιολογήσει κανείς σε μια νέα κυβέρνηση. Αλλά η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται. Δυστυχώς, “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ