28 Ιανουάριος 2015, 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2015, 20:04

Ελεονώρα Αποστολίδη: Η Ελληνίδα που μάγεψε τη Νέα Υόρκη

  • Ελεονώρα Αποστολίδη: Η Ελληνίδα που μάγεψε τη Νέα Υόρκη

Σήμερα κάνει ανώτατες σπουδές πιάνου σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, αλλά τα πρώτα της μαθήματα πιάνου έγιναν –με την καθοδήγηση της μητέρας της– στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας.

Η 20χρονη Ελεονώρα Αποστολίδη ξεκίνησε να κερδίζει διακρίσεις από την ηλικία των 7 ετών, οπότε και απέσπασε τον τίτλο «Soloist» στον διεθνή διαγωνισμό για νέους ερμηνευτές (International Competition of Young Performers) που έγινε στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά το «χρυσό» κορίτσι της Πρέβεζας απέσπασε το 1ο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Ταλαντούχων Μουσικών της Νέας Υόρκης. Η Ελεονώρα Αποστολίδη κατάφερε όχι μόνο να κάνει μόνο αισθητή την παρουσία της στην αμερικάνικη Μητρόπολη των Τεχνών αλλά και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε συνομηλίκους της πιανίστες από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και την Αμερική.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Νέων Ταλαντούχων Μουσικών της Νέας Υόρκης θεωρείται ότι έχει εξαιρετικό κύρος αφού «τροφοδοτεί» με νέους καλλιτέχνες την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η βράβευση της Ελεονώρας Αποστολίδη αλλά και των άλλων μουσικών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θα γίνει στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.