28 Ιανουάριος 2015, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2015, 11:25

Αφιέρωμα στον Πόντο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

  • Αφιέρωμα στον Πόντο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Με θέμα «Ο Πόντος του χθες και του σήμερα – Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο», το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Φάρο Ποντίων Πατρών συνδιοργανώνουν εκδήλωση λόγου και μουσικής, που έχει στόχο να αναδείξει τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία του Πόντου, καθώς και δημιουργίες της νέας γενιάς Ποντίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η επιμέλεια είναι του Γιάννη Χαριτάντη,  ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και επίτιμου μέλους του Φάρου Ποντίων Πατρών. 

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα διαβαστεί για πρώτη φορά επιστολή του Πόντιου γιατρού Ανέστη Χαριτάντη, η εγγονή του Αριστοτέλη Καρασαββίδη, Σοφία Καρασαββίδου-Χαραλαμποπούλου θα διαβάσει μέρος των σημειώσεων του παππού της, και θα ακουστούν έργα Μότσαρτ, Γκουνό, Μπετόβεν, Σατί κ.ά. Το δεύτερο μέρος είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον Πόντο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα του Φάρου Ποντίων Πατρών και τα μέλη του συλλόγου Σοφία Καρασαββίδου-Χαραλαμποπούλου (αφήγηση), Σημέλα Λαζαρίδη (πιάνο), Νίνα Μεταξά (πιάνο), Γιώργος Μεταξάς (πιάνο) και Σοφία Μιχαηλίδη (τραγούδι).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2015
19:30
Με τον τίτλο «Ο Πόντος του χθες και του Σήμερα – Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»...