28 Ιανουάριος 2015, 08:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2015, 08:53

Κατρούγκαλος: Θα ανακαλέσουμε τις απολύσεις στο Δημόσιο!

  • Για το ασφαλιστικό ενημερώνει τη Δευτέρα ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς ο Κατρούγκαλος

Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Γιώργός Κατρούγκαλος ανέφερε πως η επαναπρόσληση των συγκεκριμένων δημοσιών υπαλλήλων είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Ανέφερε ακόμη πως στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.

Είπε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλια -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς ωστόσο να έχουν πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Για το ενιαίο μισθολόγιο σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.