27 Ιανουάριος 2015, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 22:59

Αντίο Βενιζέλου και καυγάς με τον Κοτζιά

  • Αντίο Βενιζέλου και καυγάς με τον Κοτζιά
    Παγωμένα χαμόγελα στο υπουργείο Εξωτερικών

Έτοιμος για καυγά φαίνεται ότι ήταν ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος- όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει κι από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- φθάνοντας στο Υπ. Εξ. για την παραλαβή-παράδοση στον Νίκο Κοτζιά, έναν παλιό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου.

«Χαίρομαι που γυρίζω πίσω, σε φίλους και συνεργάτες» τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την παραλαβή του υπουργείου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΥΠΕΞ δίνοντας εξετάσεις και κάλεσε τους υπαλλήλους να έχουν κριτική σκέψη και να μην μένουν σε γραφειοκρατική στάση. «Θέλω σκέψη και ιδέες για καλύτερους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του λαού», τόνισε ο Κοτζιάς.

Αλλά ο Βενιζέλος δεν άντεξε και παρενέβη στην ομιλία του καθώς ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι «προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προτετελεσμένων πριν καν να ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται».

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών απάντησε με έντονο ύφος λέγοντας ότι «εγώ όσο ήμουν στο υπουργείο δεν δεχθήκαμε καμία παρέμβαση. Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας.

«Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο με εμάς» πρόσθεσε αναφερόμενος στο χρέος και τη διαπραγμάτευση του 2012, σπεύδοντας να ευχηθεί η νέα κυβέρνηση «να φέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα και όχι χειρότερο».