27 Ιανουάριος 2015, 22:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 22:28

Τελετές μαύρης μαγείας με παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού

  • Τελετές μαύρης μαγείας με παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού

Μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν 21 παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν νεκρά και βάναυσα ακρωτηριασμένα. Οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν πως τα παιδιά είναι θύματα τελετουργικών φόνων που ενδεχομένως σχετίζονται με τις επικείμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπρίντου Μμπία δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις απαγωγές, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρα των δολοφονιών.

Στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αμπιτζάν, όπου έγιναν τουλάχιστον τρεις από τις απαγωγές, κάτοικοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια των παιδιών.

Πολλοί θεωρούν ότι οι εξαφανίσεις των παιδιών σχετίζονται με δολοφονίες που διαπράττουν διαφθαρμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, στο πλαίσιο τελετών στις οποίες υποτίθεται πως η χρήση ανθρωπίνων μελών εξασφαλίζει υπερφυσικές δυνάμεις.

«Αυτές είναι μυστικιστικές και απόκρυφες τελετές», εξήγησε ο Ντιντιέ Κομπενάν, ένας κάτοικος της Αμπιτζάν. «Πρόκειται για μαύρη μαγεία (...) κάνουν ανθρώπινες θυσίες για να εξασφαλίσουν χρήματα και εξουσία», είπε ο ίδιος.

Οι προεδρικές και πιθανόν οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους. Κύμα απαγωγών παιδιών είχε καταγραφεί και πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2010.

Η UNICEF έχει κάνει εκκλήσεις στην κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα δράση για να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.