27 Ιανουάριος 2015, 21:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 21:48

Ματαίωση απολύσεων ζητούν από την κυβέρνηση τα συνδικάτα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

  • Ματαίωση απολύσεων ζητούν από την κυβέρνηση τα συνδικάτα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στα έγγραφα παραλαβής-παράδοσης των υπουργείων και οι φορείς έχουν αρχίσει να βομβαρδίζουν με αιτήματα τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν τα σωματεία των εργαζομένων στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης που ζητούν να πληροφορηθούν τις προθέσεις και τις ενέργειες του υπερυπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με το έργο.

Συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης, με κοινή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει απολύσεις ενώ το έργο κρέμεται από μία κλωστή.

«Με αυτά τα δεδομένα, ρωτάμε την ηγεσία του υπουργείου ποιες πρόκειται να είναι οι πρώτες άμεσες ενέργειές της, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις του ανθρώπινου δυναμικού του έργου, οι εργασίες να επανεκκινήσουν και να αποκτήσουν ένα φυσιολογικό ρυθμό και το Μετρό Θεσσαλονίκης να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι ίδιοι φορείς ζητούν παράλληλα από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη να απορρίψει τα αιτήματα του εργολάβου, για έγκριση των παραπάνω ομαδικών απολύσεων.