27 Ιανουάριος 2015, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 20:12

Ο Καμμένος παρέλαβε και δεσμεύτηκε στους στρατιωτικούς

  • Ο Καμμένος παρέλαβε και δεσμεύτηκε στους στρατιωτικούς
    Φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε ένα κλίμα αρκετά φορτισμένο, εξαιτίας του πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας δήλωσε υπερήφανος που υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας για το αξιόμαχο των στελεχών. Σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν δίπλα στον πολίτη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών του Norman Atlantic. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο των δύο πιλότων του μοιραίου F-16.

Λαμβάνοντας το λόγο ο νέος υπουργός Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις μισθολογικές μειώσεις που έχουν υποστεί και τόνισε ότι πρώτο του μέλημα αποτελεί η αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλα τα στελέχη για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν και την αγνόηση των αποφάσεων του ΣτΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος συνέχισε: «Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και συντήρηση των υφισταμένων. Στόχος μας, η ενεργοποίηση της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας».