22 Ιούνιος 2013, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Αυτός είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας

  • Αυτός είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας

Ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες της Αυστραλίας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 590 εκατομμύρια δολάρια, είναι ο Κέρι Χαρμάνης. Ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς. Δικηγόρος, ο οποίος ασχολείται για πάνω από 3 δεκαετίες με τα ορυχεία εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα. Ο πατέρας του μετανάστευσε από την Ελλάδα στην Αυστραλία και ήταν μαραγκός στο επάγγελμα. Η μητέρα του δε ήταν η πρώτη Ελληνίδα, που γεννήθηκε στο Ντάργουϊν.

Σπούδασε δικηγορία με εξειδίκευση στο νομικά των ορυχείων . Το 1979 εγκατέλειψε την δικηγορία για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την εξόρυξη χρυσού. Για να επιβιώσει για 3 χρόνια οδηγούσε ένα φορτηγό θαλασσινών. Μέχρι που δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση επεξεργασίας χρυσού.

Η εταιρία του Jubilee το 1996 άλλαξε από χρυσο σε νικέλιο και το 1997 ανακάλυψαν πλούσια κοιτάσματα. Το 2007 πούλησε την εταιρία του Jubilee Mines NL στον ελβετικό κολοσσό Xstrata, με μία προσφορά 3 εκατομμυρίων, που του απέφερε 500 εκατομμύρια δολάρια κέρδη.

Η «Talisman Mining» είναι η εταιρία που δημιούργησε αμέσως μετά. Μάλιστα, εντόπισε πλούσια κοιτάσματα και καταγράφει κέρδη πέντε εκ. δολαρίων το μήνα!

«Ο πατέρας μου με έμαθε να μη σταματώ ποτέ. Να προσπαθώ διαρκώς. Τον άκουσα. Όταν ξεκίνησα την εταιρία μου, το 1987, πέρασα δύσκολες στιγμές. Επέμεινα όμως».

Πηγή: ellines.com