28 Ιανουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 18:10

«Αγριεύει» σήμερα ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

  • «Αγριεύει» σήμερα ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Τοπικές βροχές, καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα να εντείνονται από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 13°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 9°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα) και μόνο τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700-800 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, βαθμιαία θα ασθενήσουν, όμως από το βράδυ στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν ξανά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 16°C.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 16°C.