27 Ιανουάριος 2015, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 17:51

Με το καλημέρα, σκληρή αντιπολίτευση από ΝΔ

  • Με το καλημέρα, σκληρή αντιπολίτευση από ΝΔ
    Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άλκης Κωνσταντινίδης)

Αντιπολίτευση με σκληρούς χαρακτηρισμούς με το...  καλησπέρα, μάλλον, ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σε δική του ανακοίνωση τονίζει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία «για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».

Η ΝΔ διαφωνεί με την κατάργηση της αυτονομίας των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού και την υποβάθμιση του  υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορα, τέλος, την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά της συναίνεσης και της σύνθεσης όπως θα έπρεπε να σηματοδοτεί το πρόσωπο που θα επιλεγεί για νέος πρόεδρος της Βουλής.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το ότι:«Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται».