22 Ιούνιος 2013, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2015, 17:19

Μια πίτα αλλιώτικη από τις άλλες με ποντιακά περέκ

  • Μια πίτα αλλιώτικη από τις άλλες με ποντιακά περέκ

Μια νοστιμότατη πίτα αλλιώτικη από τις άλλες, με ποντιακά περέκ, που φτιάχνεται πανεύκολα και θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας. Την συνταγή είδαμε στην εκπομπή foodiq.

Υλικά:

250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη, πιπέρι 
6 φύλλα περέκ διαμέτρου 30 εκ.

(Τα περέκ μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα ποντιακών προϊόντων ή να τα φτιάξετε εσείς. Την συνταγή θα δείτε πατώντας εδώ).

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και ροδίζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Βουτάμε τα περέκ σε κρύο νερό και τοποθετούμε τα τρία σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε από πάνω τα λαχανικά και προσθέτουμε τελευταία τη φέτα.

Προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη και τοποθετούμε από πάνω τα άλλα τρία περέκ. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στου 180° για 20’ μέχρι να ροδίσουν.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr