27 Ιανουάριος 2015, 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 16:05

Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει Αβραμόπουλο για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει Αβραμόπουλο για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος

Μετά τον Νίκο Βούτση, ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φωτογράφισε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι η πρόταση της κυβέρνησης για νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μηλιό, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή αν το περίγραμμα του Δ. Αβραμόπουλου θα ταίριαζε με αυτό που θα ήθελε ο ΣΥΡIΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε «βεβαίως, είναι ένα συναινετικό προφίλ με υψηλό κύρος», επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τις προθέσεις της Κουμουνδούρου.

«Η αντίληψή μας είναι ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει από τη μια μεριά να εκφράζει μια ευρύτερη συναίνεση και από την άλλη να είναι ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία και κύρος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας το πω.

»Σε ό,τι με αφορά, θέλω να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξα, και συνεχίζω να είμαι, ένας κωπηλάτης. Αυτήν την αντίληψη του κωπηλάτη νομίζω ότι κομίζουμε όλοι ως ένα καινούριο στοιχείο, δεν θέτουμε ένα ζήτημα θέσεων ως προϋπόθεση ή ως το βασικό», ανέφερε.

Σχολιάζοντας επίσης το ενδεχόμενο να αναλάβει επίτροπος της Ελλάδας στη θέση του Δ. Αβραμόπουλου, ανέφερε: «δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε να το διαψεύσω».