28 Ιανουάριος 2015, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 17:23

Οι Σάρδεις επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος

  • Οι Σάρδεις επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος
    Περιπλάνηση ανάμεσα στα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος στις Σάρδεις

Τριπλασιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των τουριστών που καταφθάνουν από όλο τον κόσμο προκειμένου να επισκεφθούν τις Σάρδεις, την αρχαία μικρασιατική πόλη στη Λυδία, της οποίας υπήρξε στο παρελθόν και πρωτεύουσα.

Μάλιστα, όπως λέγεται, οι Λυδοί υπήρξαν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν νομίσματα τα οποία κατασκεύαζαν από ένα φυσικό κράμα χρυσού και αργύρου, το ονομαζόμενο ήλεκτρον.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουρισμού της περιοχής, η αυξημένη κοσμοσυρροή οφείλεται κατά κύριο λόγο στα εντυπωσιακά ευρήματα που ήρθαν στην επιφάνεια από ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1910 και εντάθηκαν μετά το 1958.


Ένα από τα κτήρια που έφεραν στο φως οι ανασκαφές 

Μεταξύ των ιστορικών αυτών κειμηλίων, που ρίχνουν φως σε μια περίοδο 1.400 ετών, συγκαταλέγονται ένα γυμνάσιο, μια συναγωγή, ο χώρος της ακρόπολης, ένα λουτρό, κατοικίες, το οίκημα ενός δικαστηρίου, 85 τάφοι των βασιλέων της Λυδίας και ο ναός της Αρτέμιδος που αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο ναό ιωνικού ρυθμού στον ελληνικό κόσμο.

Ο εν λόγω ναός χτίστηκε το 300 π.Χ. από τους αρχαίους Έλληνες και ανακαινίστηκε κατά τη διάρκεια του 2ου αιώνα μ.Χ. από τους Ρωμαίους.