27 Ιανουάριος 2015, 15:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 15:05

Η... ωδή του Μίκη στον Αλέξη Τσίπρα

  • Η... ωδή του Μίκη στον Αλέξη Τσίπρα
    Από την ανακήρυξη του Μ. Θεοδωράκη σε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, το 2013 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)

Μπορεί προεκλογικά να βρέθηκαν σε... αντίπαλα στρατόπεδα, και μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης να είχε βγάλει σκληρή ανακοίνωση, τώρα όμως ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κάνει τη στροφή του και δίνει συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως γράφει στο ιστολόγιό του: «Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε πολλές φορές να παλεύουμε χέρι-χέρι για τους κοινούς στόχους της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αυτοτέλειας, την απελευθέρωση του Λαού μας από τον ζυγό των ξένων, τα Δικαιώματα του Λαού μας» έγραψε, και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό και θεωρούμε θετικό το εκλογικό του ποσοστό. Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι εκλογές, η Βουλή και η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί προέκυψαν μέσα στο πλαίσιο του Συστήματος εκφράζοντας τις προθέσεις των αντιμνημονιακών κομμάτων. Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της δοκιμασίας, δηλαδή στο σημείο που τα προγράμματα, οι υποσχέσεις και οι προθέσεις οφείλουν να αρχίσουν να γίνονται πράξεις και έργα.

»Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λαός μας στη συντριπτική του πλειοψηφία αναμένει να υλοποιηθεί η μεγάλη αλλαγή μέσα από το Σύστημα, σύμφωνα με τις ρητές διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ ότι θα καταργηθούν τα Μνημόνια, οι Τρόικες και οι ασφυκτικές πιέσεις των ξένων, και γι' αυτόν τον λόγο διοχετεύθηκε η μεγάλη οργή του Λαού μας ενάντια στην πολιτική των μνημονιακών κομμάτων που μας κυβέρνησαν από το 2010 έως σήμερα κυρίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».