Εκδήλωση-αφιέρωμα στον π. Νικόλαο Κυνηγόπουλο από τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης

  • Εκδήλωση-αφιέρωμα στον π. Νικόλαο Κυνηγόπουλο από τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία των Δογμάτων και ειδίκευση στη Θεολογία των Νηπτικών Πατέρων και την Ψυχολογία του Βάθους. Υπηρέτησε σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης (έχει ανακηρυχθεί και διδάκτωρ στο Ποιμαντικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης), αλλά πάνω από όλα είναι ο εφημέριος του χωριού Μάνδρα Αττικής.

Ο λόγος για τον ποντιακής καταγωγής πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Κυνηγόπουλο από το Μαργαρίτι Σταυρούπολης Ξάνθης. Αφορμή για μια ματιά στο πλούσιο συγγραφικό έργο του, που περιλαμβάνει πάνω από τριάντα μονογραφίες, είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Το έργο «Πάφρα του Πόντου: Η χώρα των γενναίων» θεωρείται το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του π. Νικολάου Κυνηγόπουλου ο οποίος έχει γράψει –μεταξύ άλλων– και για τον Όσιο Παΐσιο.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 19:30 στην αίθουσα  της Καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα μιλήσουν ο π. Σταύρος Παπαδόπουλος, αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και δρ Ψυχολογίας, καθώς και ο Φάνης Μαλκίδης, δρ Κοινωνικών Επιστημών. Συντονίζει ο φιλόλογος-συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, ενώ η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια.