22 Ιούνιος 2013, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:28

Πανελλήνιες 2013: Οδηγίες για την συμπλήρωση μηχανογραφικού

  • Πανελλαδικές εξετάσεις: Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού για τις πανελλήνιες 2013, θα γίνει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσω διαδικτύου, μέχρι 12 Ιουλίου 2013. Τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Πώς θα συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας:

-Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

-Από το Λύκειο θα πάρουν τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στον οποίο αναγράφονται οι βαθμοί των πανελλαδικών μετά την προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό.

-Στη συνέχεια, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά. Μετά την οριστικοποίηση δεν μπορούν να κάνουν καμία μεταβολή.

-Αν κάποιος από τους υποψηφίους ανήκει σε ειδική κατηγορία, θα πρέπει να έχει έτοιμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά με ημερομηνία όχι μεταγενέστερη από την ημερομηνία υποβολής του μηχανογραφικού. Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν στη σχολή επιτυχίας. Αν είναι ελλιπή ή ψευδή, οι υποψήφιοι θα διαγραφούν και θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές για δύο χρόνια.

-Όταν οι απόφοιτοι εισέλθουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, πρέπει να ακολουθήσουν τα αναλυτικά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Μπορούν να κάνουν όσους συνδυασμούς θέλουν και να τους τροποποιήσουν, χωρίς όμως να κάνουν οριστικοποίηση.

-Όταν οι υποψήφιοι κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, δεν πρέπει να ξεχάσουν να κρατήσουν αντίγραφο.

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr

Σχετικά άρθρα:

Δείτε τις βαθμολογίες για της πανελλήνιες 2013