27 Ιανουάριος 2015, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2015, 08:19

Βροχές, καταιγίδες και κρύο σήμερα

  • Βροχές, καταιγίδες και κρύο σήμερα

Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, από τα δυτικά.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες που από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα ενταθούν. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίες στα ανατολικά. Χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι απ 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στη δυτική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι, στα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.