Έδειραν για δεύτερη φορά τον Ξηρό στη φυλακή

  • Χριστόδουλος Ξηρός: Καταγγέλλει βασανιστήρια και κάνει μηνύσεις!
    Φωτογράφος: Γιάννης Κολεσίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στόχος επίθεσης από συγκρατούμενούς του στις φυλακές Δομοκού έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Χριστόδουλος Ξηρός. Αν και υποτίθεται ότι στις ειδικές πτέρυγες τύπου Γ υπάρχουν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ο φυλακισμένος τρομοκράτης μετά τον ξυλοδαρμό του από τον ισοβίτη Βασίλη Βαρελά, την Κυριακή το μεσημέρι βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο από ομάδα ατόμων.

Όπως γράφει η Καθημερινή, μετά το νέο συμβάν ξυλοδαρμού η διεύθυνση της φυλακής αποφάσισε τη μεταφορά του σε ειδικό κελί. Αρχικά υπήρξε η ιδέα να μεταφερθεί εκεί όπου κρατούνται και άλλα μέλη της 17 Νοέμβρη, αλλά έθεσε βέτο ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές μέσα από τη φυλακή Δομοκού, πιθανή αιτία για τον ξυλοδαρμό του Ξηρού είναι η απόφασή του να εξαφανιστεί τον περασμένο Ιανουάριο μετά την άδεια που είχε. Οι υπόλοιποι κρατούμενοι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή οδήγησε στην αυστηροποίηση των συνθηκών κράτησης και στη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ.

Ωστόσο, ειδικά για την επίθεση από τον Βαρελά, ίσως έπαιξαν ρόλο και τα υποτιμητικά σχόλια του Χριστόδουλου Ξηρού για τους ποινικούς. Οι σχέσεις του πάντως δεν είναι καλές ούτε με τους κρατούμενους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη επίθεση, αν και παρόντες, απλώς παρακολούθησαν το συμβάν χωρίς να επέμβουν.