26 Ιανουάριος 2015, 11:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2015, 11:27

Οι ομογενείς που τιμήθηκαν με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας

 • Οι ομογενείς που τιμήθηκαν με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας
  Ο επιχειρηματίας Μαρκ Μπούρης είναι ένας από τους ομογενείς που τιμήθηκαν στη γιορτή για την Ημέρα της Αυστραλίας 2015

Είναι στο αίμα του Έλληνα να διαπρέπει όπου κι αν βρεθεί, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζει. Όταν αυτή η δύναμη ψυχής συνδυάζεται με το πάθος, την όρεξη για δημιουργία και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, τότε προκύπτουν βραβεύσεις που μας κάνουν όλους περήφανους.

Όπως η βράβευση οκτώ Ελλήνων ομογενών στην άλλη άκρη της γης, στους οποίους απονεμήθηκαν μετάλλια με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου ως φόρος τιμής στους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους που έφτασαν στην ήπειρο το 1788.

Τα μετάλλια αυτά δίνονται από το 1975 αποτελώντας την υψηλότερη διάκριση εκ μέρους της αυστραλιανής πολιτείας προς πολίτες της χώρας που μέσα από τις επαγγελματικές ή εθελοντικές τους δραστηριότητες προσέφεραν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην ευρύτερη κοινότητα.

Τα ονόματα των βραβευμένων Ελλήνων είναι τα εξής:

 • Μαρκ Μπούρης από τη Νέα Νότια Ουαλία. Του απονεμήθηκε μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στο χώρο των στεγαστικών δανείων, στην παιδεία και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.
 • Παύλος Μαρουδής από τη Βικτώρια. Τιμήθηκε με μετάλλιο για τις υπηρεσίες του προς την ομογένεια.
 • Ευαγγελινή Γαλέτη από τη Νέα Νότια Ουαλία. Έλαβε μετάλλιο για τις υπηρεσίες της προς το κοινωνικό σύνολο και κυρίως σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 • Ευθυμία Κλεάνθη από τη Νότια Αυστραλία. Τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της προς τις γυναίκες και την κοινωνική πρόνοια.
 • Στιβ Κυρίτσης από τη Βικτώρια. Του απονεμήθηκε μετάλλιο για τις υπηρεσίες του προς τους παλαίμαχους στρατιώτες και τις οικογένειές τους, καθώς και για την προσφορά του προς την ομογένεια.
 • Άντριου Λαζάρης από τη Νέα Νότια Ουαλία. Τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό, και κυρίως το μπάσκετ.
 • Άθα Διάκος από τη Νέα Νότια Ουαλία. Τιμήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους δημοσίους υπαλλήλους για τις υπηρεσίες του στις δημόσιες συγκοινωνίες της πολιτείας του.
 • Θωμάς Παραδείσης. Αν και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τιμήθηκε με μετάλλιο για την προσφορά του στον ελληνισμό του νότιου Κουίνσλαντ.

Εμείς από την πλευρά μας να τους συγχαρούμε, ελπίζοντας να δίνεται πάντοτε η ευκαιρία να υμνείται το ελληνικό στοιχείο σε κάθε μήκος και πλάτος της γης...