26 Ιανουάριος 2015, 09:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2015, 09:13

Πρώτο θέμα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια

  • Πρώτο θέμα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές απασχόλησαν και τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Στο σύνολό τους απέδωσαν την ιστορική επικράτηση της Αριστεράς στην Ελλάδα στα «μέτρα λιτότητας των τελευταίων ετών που οδήγησαν τον πληθυσμό στα όρια της απόγνωσης και στην εκτίναξη της ανεργίας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σκοπιανά ΜΜΕ προέβησαν και σε αναλύσεις σχετικά με το εάν η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή των προτιμήσεων του Ελλήνων ψηφοφόρων μπορεί να αλλάξει κάτι στην πολιτική της Ελλάδας όσο αφορά το θέμα της ονομασίας.

Με απογοήτευση διαπίστωσαν ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας τη θέση για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Μόνο ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, είπε ότι ίσως η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγήσει σε κάποιου τύπου αποκατάσταση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.