25 Ιανουάριος 2015, 23:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2015, 23:54

Τι είπε ο Σαμαράς στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα

  • Τι είπε ο Σαμαράς στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Κουμουνδούρου, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγο μετά τις 22:20 χτύπησε το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και επόμενο πρωθυπουργό της χώρας για να τον συγχαρεί και με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά να αποδεχτεί την ήττα του. Μπορεί η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι θρίλερ που θα κρατήσει ίσως κι όλη τη νύχτα αλλά η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και την αποδέχτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το εκτιμώ ιδιαιτέρως» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σαμαρά, με την απάντηση να εμπεριέχει μια σαφέστατη αιχμή: «Αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός» απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε πολλές φορές κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι υβριστής και γι' αυτό δεν αποδέχτηκε να γίνει μεταξύ τους debate.

Ν.Ε.