25 Ιανουάριος 2015, 21:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2015, 21:52

Εκλογές 2015: Ο Γιώργος Παπανδρέου μένει εκτός Βουλής και ανακοινώνει συνέδριο

  • Εκλογές 2015: Ο Γιώργος Παπανδρέου μένει εκτός Βουλής και ανακοινώνει συνέδριο

Ο πρώτος πολιτικός  αρχηγός που έκανε δήλωση ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, που το κόμμα του δεν καταφέρνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών μένει εκτός Βουλής καθώς δεν πιάνει το όριο του 3%.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο πλαίσιο. Κανέναν κόμμα ακόμα και αυτοδύναμο δεν μπορεί στις σημερινές συνθήκες μόνο του. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις θυσίες των Ελλήνων. Να δημιουργήσουμε μία ουσιαστική και λειτουργική δημοκρατία και να εμπιστευτούμε τους πολίτες. Η διαπραγμάτευση για το χρέος και το ελληνικό σχέδιο πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού άμεσα και με δημοψήφισμα. Μόνο έτσι θα ενωθούν οι ελληνικές δυνάμεις για ένα κοινό εθνικό σκοπό. Το Κίνημά μας και μόνο με την παρουσία του πραγματοποίησε άθλο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε στη Βουλή. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είμαστε εδώ».

«Θέλω να ευχαριστήσω κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα και κάθε έναν από συνεργάτες και εθελοντές. Καλή νέα αρχή», κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου και εξήγγειλε άμεσα ανοιχτό συνέδριο για το κόμμα του, επαναλαμβάνοντας τις βασικές αρχές της αυτοοργάνωσης και της δημιουργικής διαβούλευσης.