25 Ιανουάριος 2015, 13:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2015, 13:54

Μπουνιές σε εκλογικό τμήμα του Πειραιά και άλλα... ιδιαίτερα των εκλογών

  • Μπουνιές σε εκλογικό τμήμα του Πειραιά και άλλα... ιδιαίτερα των εκλογών

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας αλλά... υπήρξαν και εξαιρέσεις. Νωρίτερα το πρωί άγνωστος άνδρας μπήκε σαν σφαίρα σε εκλογικό τμήμα της Καλλίπολης, στο 2ο Γυμνάσιο, και έριξε μπουνιά στον εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Πριν προλάβει να αντιδράσει οποιοσδήποτε, ο άνδρας βγήκε και αφού ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα του έγινε καπνός στα στενά του Πειραιά. Το θύμα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Βούλας.

Στα λοιπά λιγότερο... ζωηρά, από δικαστικούς αντιπροσώπους έγινε γνωστό ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα μέλος στην εφορευτική! Ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας κάνουν τη δουλειά «δανειζόμενοι» εφορευτική από διπλανά τμήματα.

Η απουσία ψηφοφόρων είναι ένα άλλο θέμα. Το Mega μετέδωσε νωρίτερα ότι στο 316 τμήμα της Νίκαιας ούτε ένας ψηφοφόρος δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τις 12.30. Όπως είπε η δικαστική αντιπρόσωπος Αφρ. Μακρή, οι περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους είναι υπερήλικες, σύμφωνα με τις ηλικίες γέννησης που αναγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, και ενδεχομένως να έχουν φύγει από τη ζωή!

Το αιώνιο πρόβλημα της εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων...