25 Ιανουάριος 2015, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2015, 11:19

Τσίπρας: Είναι μια ιστορική μέρα

  • Τσίπρας: Είναι μια ιστορική μέρα
    Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην κάλπη (Φωτ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ.Κολεσίδης)

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στην Κυψέλη λίγο πριν από τις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περικυκλωμένος από δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη δήλωση που έκανε στα ελληνικά έκανε και στα αγγλικά!

Έχοντας ψηφίσει και αφού περίμενε αρκετή ώρα ώστε να πάρουν όλοι θέση (είπε μάλιστα ότι έχει αμέτρητη υπομονή αφού περιμένει 5 χρόνια τώρα) ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Να ζητήσω συγγνώμη από τα μέσα και τους δημοσιογράφους. Όλοι θέλετε να καταγράψετε μια δήλωση αυτή την ιστορική ημέρα. Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα. Το δίλημμα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για τα μέτρα που έχει αποφασίσει ο Αντώνης Σαμαράς ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή στην αξιοπρέπεια. Αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, νέες αυξήσεις στους φόρους ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όσα αξίζουν στον λαό. Αν από αύριο θα διεκδικήσουμε με σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή μας στην Ευρώπη».