25 Ιανουάριος 2015, 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2015, 10:06

Τοπικά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία από την κακοκαιρία

  • Τοπικά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία από την κακοκαιρία

Προβλήματα στην προσέλευση των ψηφοφόρων σε αρκετά σημεία της Ελλάδας δημιούργησε η κακοκαιρία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές της Ξάνθης, της Αχαΐας και της Κρήτης. Η Ξάνθη ξύπνησε με νεροποντή ανήμερα των εκλογών και μάλιστα υπήρξε και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Ξάνθης - Αβδήρων στο ύψος του ΑΞΙΟΝ. Προβλήματα από τους μεγάλους όγκους νερού δημιουργήθηκαν στην κίνηση στον περιφερειακό Αβάτου - Νέας Κεσσάνης, στο ύψος της Μάνδρας. Από τα ξημερώματα της Κυριακής έχει επέμβει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜΘ σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες αρχές, για την επίλυση των προβλημάτων.

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην ορεινή Ναυπακτία. Σε δύο κοινότητες, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο. Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο και να φθάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματά τους.

Στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων. Στην Κρήτη, στην Αγία Ρουμέλη, η δικαστική αντιπρόσωπος έφτασε με Super Puma, αλλά η κακοκαιρία συνεχίζεται και δύσκολα θα ψηφίσουν οι 120 εγεγραμμένοι μια και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση ούτε από το δρόμο ούτε από την θάλασσα.