23 Ιανουάριος 2015, 23:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 23:21

Ο Σαμαράς ποντάρει πλέον στους αναποφάσιστους

  • Ο Σαμαράς ποντάρει πλέον στους αναποφάσιστους
  • Ο Σαμαράς ποντάρει πλέον στους αναποφάσιστους
  • Ο Σαμαράς ποντάρει πλέον στους αναποφάσιστους

«Κάνω προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας την ομιλία του στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στη ΝΔ τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους αλλά και να κερδίσει τους αναποφάσιστους.

«Το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δεν θα τους το επιτρέψουμε να συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός. Εξάλλου όπως τόνισε «οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν είναι συντριπτικές. Πώς; Με το να σταματήσουν την ρευστότητα, αυτό είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Συνέβη στην Κύπρο και υποχρεώθηκαν σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί. Δεν έχουν ιδέα τί θα διαπραγματευθούν με ποιόν και πως. Αν η χώρα ζητήσει κι άλλα δανεικά θα του βάλουν κι άλλους όρους. Δεν θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Γι αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη. Μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και νέα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Προαναγγέλοντας το τι θα κάνει εάν παραμείνει στην κυβέρνηση αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει όπως είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους. Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από εφέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%.

«Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα» εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. «Ξέρω ότι η ταχύτητα στα μέτρα που ελήφθησαν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία τάξη. Δεν είχα άλλο δρόμο, τώρα όμως όλους αυτούς θα τους στηρίξω, η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της παράταξής μας».

Τέλος κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό "παρών" στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο». Έβαλε και το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιον θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών».