24 Ιανουάριος 2015, 07:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 19:20

Κάλπες με κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά

  • Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια
    Φωτογράφος Luca Terzaroli (Flickr)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Η θερμοκρασία σε πτώση.  

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700μ.). Οι άνεμοι σε Μακεδονία και Θράκη μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου (πάνω από τα 700μ.). Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Την Κυριακή, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αλλά θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά με βαθμιαία επέκταση και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία σε πτώση και οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.