23 Ιανουάριος 2015, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 17:52

Νέα κόμματα ενόψει

  • Νέα κόμματα ενόψει

Κινήσεις για τη δημιουργία νέων κομμάτων άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται, και αμέσως μετά τις εκλογές θα πάρουν συγκεκριμένη μορφή και θα ανακοινωθούν δημοσίως.

Σε μια από αυτές τις κινήσεις συμμετέχει μια ευυπόληπτη προσωπικότητα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν θα ηγείται του κόμματος ή της κίνησης αλλά θα της συμπαρασταθεί δυναμικά.

Ο Αλ. Παπαδόπουλος μίλησε σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, και ουσιαστικά ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στον υπό εκκόλαψη φορέα.

Για την ηγεσία του νέου κόμματος προορίζεται ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης (φωτ. αριστερά). Ευνόητο είναι η μακρά συνεργασία του Γ. Γραμματίδη στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο να επηρεάσει και τις συνεργασίες του.

Πάντως, συνάδελφοι του Αλ. Παπαδόπουλου λένε στο παρασκήνιο ότι ο πρώην υπουργός ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όχι τώρα, διότι οι προσανατολισμοί των κομμάτων είναι διαφορετικοί, αλλά σίγουρα στην επόμενη εκλογή, οπότε και το πολιτικό σκηνικό θα είναι διαφορετικό.

Π.N.