23 Ιανουάριος 2015, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 16:04

Και με ποντιακούς χορούς το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στην Ελασσόνα

  • Και με ποντιακούς χορούς το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στην Ελασσόνα

Όταν πέρυσι τον Απρίλιο ολοκληρωνόταν στην Ελασσόνα το μεγαλύτερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδικών-εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων στην ελληνική επικράτεια, οι διοργανωτές υπόσχονταν ότι το φετινό θα ήταν μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο. 

Το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών-Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Απριλίου 2015 στην Ελασσόνα, και καλούνται να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ώστε να έχουν την ευκαιρία πιο πολλοί μικροί χορευτές να δείξουν το ταλέντο τους.

 Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας καλεί τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών να συμβάλουν με την παρουσία τους στη διατήρηση της παράδοσης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια του Πόντου, της Μακεδονίας, της Κρήτης, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Οι ποντιακοί χοροί που θα παρουσιαστούν είναι οι: Σερενίτσα, Πατούλα, Τρυγόνα, Εμπροπίσ’ ή Λάχανα, Τίκ’ διπλό, Κότσαρι, Λετσίνα και Κοτσαγκέλ’.

Οι χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και εκεί, συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα συναντηθούν με την ελληνική παράδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για αιτήσεις συμμετοχής (έως την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 2493025132 ή να στείλουν email στις διευθύνσεις aepahgr@hotmail.com και kostaskafasis@hotmail.com. Παράλληλα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας www.elassonadacademy.gr ή www.facebook.com/elassonadacademy.