24 Ιανουάριος 2015, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 15:04

Με Αγίους του Πόντου το ημερολόγιο των Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης

  • Με Αγίους του Πόντου το ημερολόγιο των Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένο στους Αγίους του Πόντου είναι το ημερολόγιο για το 2015 που ετοίμασε και κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, «εκτός από την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, θεωρούμε άξιο να αναδειχθεί και η πνευματική. Οι Άγιοι του Πόντου αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πνευματικής μας παράδοσης».

Από τον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Ιανουάριος, έως την Αγία Βαρβάρα τη Μεγαλομάρτυρα που γιορτάζει τον Δεκέμβριο και με την οποία κλείνει η χρονιά, μέσα από το ημερολόγιο αντλούμε αρκετές πληροφορίες για το βίο και το έργο τους.

Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη, ο Μάρτιος στον Όσιο Χριστόδουλο τον θαυματουργό, ο Απρίλιος στον Όσιο Γρηγόριο από τη Νικομήδεια, και ο Μάιος στον Άγιο Ευθύμιο τον Ιερομάρτυρα που καταδικάστηκε σε θάνατο στα ψευτοδικαστήρια της Αμάσειας.

Το καλοκαίρι ξεκινά με τον νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη Τραπεζούντος στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Ιούνιος, ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στον Όσιο Αθανάσιο τον εν Άθω και ο Αύγουστος στον Άγιο Ιωάννη, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεπτέμβριος στο ημερολόγιο των Ποντίων φοιτητών Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μάμα, ο Οκτώβριος στον Όσιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο και ο Νοέμβριος στον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη τον Ομολογητή.

♦ Το ημερολόγιο του 2015 διατίθεται από τα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (Πετροπουλακίδων 3)