23 Ιανουάριος 2015, 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 15:04

Εκλογές στην Ελλάδα, γεύση και παράδοση στο Μόντρεαλ

  • Εκλογές στην Ελλάδα, γεύση και παράδοση στο Μόντρεαλ
    Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ (φωτ.: από την επίσημη σελίδα της κοινότητας στο facebook)

Την ώρα που οι Έλληνες μετράνε αντίστροφα για τις εκλογές, κάποιοι άλλοι Έλληνες, στην άλλη άκρη της γης, ετοιμάζονται να γιορτάσουν με μουσική, χορό και άρωμα από την πατρίδα στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που φέρει τον τίτλο «RBC Γεύση και Παράδοση».

Από τη 01:00 μ.μ. μέχρι τις 08:00 το βράδυ, η ελληνική ομογένεια και φίλοι τους στο Μόντρεαλ θα δώσουν το σύνθημα στον φιλόξενο χώρο του «Σατό Ρουαγιάλ» για να ξεκινήσει μια πολυσυλλεκτική γιορτή με τη συνεργασία 37 ελληνικών συλλόγων και οργανισμών της περιοχής.

Γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι με νόστιμες λιχουδιές, σπεσιαλιτέ και γλυκά, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής την οποία θα αναλάβουν εθελοντικά αγαπημένοι τραγουδιστές και μουσικοί της παροικίας, μεταξύ των οποίων ο Μανώλης Σγουράκης (που υπογράφει τη μουσική της εκδήλωσης), ο Νίκος Αναστασίου (συνοδευόμενος από τους μουσικούς Γιώργο Γεωργόπουλο και Λούη Καναρά) και η Μάρω Λύτρα, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν όμορφες στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.