23 Ιανουάριος 2015, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 14:13

Αισιοδοξία Παναγιωτακόπουλου

  • Αισιοδοξία Παναγιωτακόπουλου

Τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, συγκεντρωσιάρχη του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, θα τον γνωρίζετε. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι αυτός και ένα μέρος της ομάδας του («Αριστερή Πρωτοβουλία»), βοηθούν τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές της Κυριακής.

Για πολλούς αυτό αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Παναγιωτακόπουλος μαζί με (κομματικούς και μη) φίλους του ήταν οι πρώτοι που βγήκαν στο κλαρί επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, κατά του μνημονίου.

Φαίνεται όμως ότι ελκύονται από το όνομα Παπανδρέου. Πόσο κατανοητό είναι αυτό για τέτοιου είδους πολιτικές προσωπικότητες;

Νομίζω πως και ο Ανδρέας, είχε αποκλείσει να αφήσει με διαθήκη το ΠΑΣΟΚ στο γιο του, με εκείνο το περίφημο, «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται».

Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος γνωρίζει τον εκλογικό και κομματικό χάρτη καλά, είναι αισιόδοξος για την επιτυχία του κόμματος του Γ. Παπανδρέου την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις το κρατούν εκτός Βουλής.

Πάντως, με μια μετεκλογική αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ίσως υπάρξει συσπείρωση και των δυνάμεων που αποχώρησαν.

Το αν το ΠΑΣΟΚ ξαναεκφράσει ή όχι τον κεντροαριστερό χώρο, είναι θέμα και τρόπου διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας από το Σύριζα, στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση μετά την Κυριακή. 

Π.Ν.