23 Ιανουάριος 2015, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 13:38

Ο Σαμαράς πιέζει για να μην τους πάρει το... Ποτάμι!

  • Ο Σαμαράς πιέζει για να μην τους πάρει το... Ποτάμι!

Βλέποντας την ψαλίδα της διαφοράς του με τον ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνεται μια και οι διαρροές της ΝΔ προς το ΠΟΤΑΜΙ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε «το μήνυμα που έστειλα από τη Θεσσαλονίκη είναι ότι σημασία έχει το πρώτο κόμμα, όχι το δεύτερο, όχι το τρίτο. Κάποιος που για παράδειγμα ψηφίζει Ποτάμι, αφαιρεί την πρωτιά από τη ΝΔ και θα έχει υπουργό Μεταρρυθμίσεων τον Στρατούλη».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να κλείσει η διαφορά μια και το μεγάλο κομμάτι των αναποφάσιστων ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ στο παρελθόν.

Συνεχίζοντας την τακτική των διλημμάτων ο Αντώνης Σαμαράς για άλλη μια φορά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως με αφορμή τη χθεσινή του ανακοίνωση για τις αποφάσεις Ντράγκι λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «κινδυνεύουμε να κρατάμε ομπρέλα την ώρα που βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη» μια και για να πάρει η Ελλάδα το κόμμάτι της από την πίτα του 1,1 τρις θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

«Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη. Χρειάζεται σοβαρότητα. Δεν πρέπει να λέμε για φούσκες», υπογράμμισε ακόμη, κάνοντας λόγο για μία «κοσμογονική εξέλιξη που η Ευρώπη μας δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουμε και να φύγουμε από την ασφυξία» και που δεν πρέπει να χάσουμε.

«Ο Έλληνας θέλει την Ευρώπη και τη σοβαρότητα. Δε μπορείς να λες ότι θα επαναφέρεις το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ότι θα επαναφέρεις στο Δημόσιο όσους πιάσαμε με πλαστά πτυχία» κατέληξε , τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες ούτε μέσα ούτε έξω από την Ελλάδα.