23 Ιανουάριος 2015, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2015, 00:03

Βροχερή Παρασκευή προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

  • Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 8-13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες το πρωί στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.