22 Ιανουάριος 2015, 23:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 23:46

Υποδοχή γεμάτη Ελλάδα για τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας στη Νότια Αφρική

  • Υποδοχή γεμάτη Ελλάδα για τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας στη Νότια Αφρική
  • Υποδοχή γεμάτη Ελλάδα για τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας στη Νότια Αφρική
  • Υποδοχή γεμάτη Ελλάδα για τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας στη Νότια Αφρική

Mε σημαίες της Ελλάδας και της Νότιας Αφρικής και τραγουδώντας τον εθνικό μας ύμνο υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β' περισσότεροι από 200 μαθητές του δημοτικού σχολείου Jabavu East Primary School, στην περιοχή Σοβέτο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν και απήγγειλαν ποιήματα, πολλά από αυτά στην ελληνική γλώσσα, προς τιμήν του Πατριάρχη αλλά και των υπόλοιπων προσκεκλημένων. Από την εορταστική εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η εκπαιδευτικός Άβα Παπαθεοφίλου που εδώ και 20 χρόνια στηρίζει το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο δημοτικό σχολείο της Νότιας Αφρικής.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τον θαυμασμό του και τη χαρά του για την τόσο σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο, και ζήτησε από τους μαθητές με ζήλο να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, να καλλιεργούν τις γνώσεις που τους προσφέρονται και να μην ξεχνούν ότι είναι το μέλλον της Νοτίου Αφρικής.

Μάλιστα χαρακτηριστικά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι μαθητές αυτοί είναι τα παιδιά του Μαντέλα που τόσο εκείνος αγάπησε και τόσους αγώνες έδωσε για την ελευθερία, την αγάπη, την αξιοπρέπεια.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ευλόγησε και έκοψε μαζί με τους επισήμους τέσσερις βασιλόπιτες. Επιπλέον μοίρασε σε όλα τα παιδιά σχολικά και άλλα δώρα, προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής.