22 Ιανουάριος 2015, 22:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 22:09

«Δαγκωτό ΚΚΕ» ζήτησε ο Κουτσούμπας που φοβάται για τα εθνικά

  • «Δαγκωτό ΚΚΕ» ζήτησε ο Κουτσούμπας που φοβάται για τα εθνικά

Σε «επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό» ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στο Σύνταγμα.

Στο στόχαστρο της κριτικής του βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βλέπει τη Δευτέρα να σχηματίζει αυτοδύναμη αλλά αντιλαική κυβέρνηση. Μάλιστα έθεσε το ερώτημα «η "Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ; Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ; Η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό» .

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σκάσει και να προκαλέσει τεράστια συμφορά στο λαό και στην εδαφική ακεραιότητα, σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», καθώς όλα γίνονται για το πώς θα μοιραστεί σε τελική φάση η «πίτα» των αγορών, τα «μερίδια» της μίας ή άλλης δύναμης, του ενός ή άλλου μονοπωλίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αλλαγή στην ΕΕ, «εννοεί ότι λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία, χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κλπ».

Έκλεισε λέγοντας ότι στόχος όλων είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ για να μην έχουν απέναντί τους αύριο μια δυναμική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να περνάνε εύκολα τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους.