22 Ιανουάριος 2015, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 17:45

Χάρι Ταυλαρίδης, Ο Πόντιος που εφοδιάζει τον αυστραλιανό στρατό

  • Χάρι Ταυλαρίδης, Ο Πόντιος που εφοδιάζει τον αυστραλιανό στρατό

Harry Tavlaridis ή Χαράλαμπος Ταυλαρίδης επί το ελληνικότερο. Δραστήριος Πόντιος της Αυστραλίας αλλά και διευθυντής προγραμμάτων στην εταιρεία Thales Australia, αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας The Australian με αφορμή ένα ακόμα μεγάλο συμβόλαιο με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

«Έπειτα από την επιτυχημένη συνεργασία με την προμήθεια, το 2007, των εξομοιωτών για τα ελικόπτερα Tiger, η Thales Australia κέρδισε ένα ακόμα συμβόλαιο, αυτό της συντήρησης και αναβάθμισης», λέει η εφημερίδα. Η εταιρεία, που ειδικεύεται στην παροχή ηλεκτρονικών συστημάτων, έχει περίπου 3.200 εργαζόμενους στην Αυστραλία «αλλά το τελευταίο συμβόλαιο οφείλεται στις ικανότητες του κ. Ταυλαρίδη», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Ο Τσαυλαρίδης ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας πρωτοστάτησε για την αναγνώριση της ποντιακής Γενοκτονίας από την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας.

Ο Χάρι Ταυλαρίδης μιλώντας στη δημοσιογράφο της The Australian εξηγεί ότι το νέο λειτουργικό σύστημα που προμηθεύτηκε ο αυστραλιανός στρατός τού εξοικονομεί περίπου το 70% των πόρων που θα διέθετε μέσα στην επόμενη πενταετία.