22 Ιανουάριος 2015, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2015, 15:01

Οι συντάξεις των Ποντίων στο επίκεντρο συνάντησης δημάρχων με τον υπουργό Επικρατείας

  • Οι συντάξεις των Ποντίων στο επίκεντρο συνάντησης δημάρχων με τον υπουργό Επικρατείας

Δημάρχους του νομού Αττικής με μεγάλους πληθυσμούς ποντιακής προέλευσης, και δη νεοπρόσφυγες, είδε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Θέμα της συνάντησης η επαναφορά των συντάξεων των Ελλήνων του Πόντου και των Βορειοηπειρωτών, για το οποίο πολλή συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο διάστημα – με Σαμαρά και Τσίπρα μάλιστα να δεσμεύονται αμφότεροι για θετική έκβαση του αιτήματος.

Στο Μαξίμου βρέθηκαν ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου με τους αντιδημάρχους Τάσο Παπαδόπουλο και Παντελή Σαββίδη, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σονίδη, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αχαρνών «Νέα Δύναμη» Παναγιώτης Γρηγοριάδης καθώς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος μεσολάβησε για τη συνάντηση.

Ο Δ. Σταμάτης δεσμεύτηκε ότι οι συντάξεις θα επανέλθουν, δηλώνοντας ότι «η χώρα χρωστάει πολλά στους ομογενείς και η επαναφορά των συντάξεων αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης για τα δεινά που πέρασαν για την πατρίδα». 

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και το μείζον ζήτημα των αυθαίρετων κατοικιών που εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρεί τους νεοπρόσφυγες.