22 Ιανουάριος 2015, 14:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 14:29

Τα Χανιά χόρεψαν ποντιακά, και οι Πόντιοι ένωσαν Κρήτη με Μακεδονία

Μπορεί ο ετήσιος χορός ενός συλλόγου να ενώσει την Κρήτη με την Μακεδονία; Όταν υπάρχει καλή διάθεση και όρεξη για… γλέντι, όλα είναι εφικτά.

Ηθικός αυτουργός ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία». Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκε η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Στο ταξίδι αυτό συμμετείχε ο Γιώργος Μιχαηλίδης, που συνόδεψε με το νταούλι την παρουσίαση του μεγάλου χορευτικού, αλλά και ο τραγουδιστής Γιάννης Κουρτίδης.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» βρέθηκε επίσης στο κέντρο «Κανάρια» όπου έγινε ο χορός. Παρόντες και ο Σύλλογος Μακεδόνων Χανίων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Χανίων, η δασκάλα Ντάνα Τικτοπούλου με χορευτές από το χορευτικό Αμπελοκήπων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου, του παραδοσιακού Συλλόγου «Οι Βιγλάτορες» και του παραδοσιακού Συλλόγου «Το Μετερίζι».

Από το Ηράκλειο στα Χανιά ταξίδεψαν και τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ηρακλείου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι Αλέξης Παρχαρίδης, Μπάμπης Κεμανετζίδης και Ηρακλής Αδαμίδης, ενώ ο Μιχάλης Μανουσέλης και το συγκρότημά του ανέλαβαν το κρητικό πρόγραμμα.