22 Ιανουάριος 2015, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 14:06

Οβίδα θανάτου στο Ντονέτσκ με 13 νεκρούς

  • Οβίδα θανάτου στο Ντονέτσκ με 13 νεκρούς

Λουτρό αίματος έγινε σήμερα περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, που μέχρι σήμερα δεν είχε υποστεί κάποια ανθρώπινη απώλεια ή υλικές ζημιές. Δεκατρείς άμαχοι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε οβίδα σε στάση του τρόλεϊ και ενώ υπήρχε κόσμος μέσα και έξω από αυτό. Περισσότεροι από δέκα είναι οι τραυματίες, ενώ καταστράφηκαν και οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο. 

Λίγο μετά την αιματηρή επίθεση, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες τονίζοντας πως η Ρωσία φέρει την ευθύνη για το περιστατικό. Με ανακοίνωσή του και το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τους αυτονομιστές για το βομβαρδισμό της στάσης του τρόλεϊ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από τη Μόσχα.

Πάντως ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Μάικλ Μποτσιούρκιφ δήλωσε ότι «η κατάσταση χειροτερεύει. Το βλέπουμε από τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων, που είναι πολύ μεγάλος. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 5.000 ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 10.000».

Ο βομβαρδισμός του τρόλεϊ σημειώνεται λίγες ώρες μετά την έκκληση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας για διακοπή των εχθροπραξιών και απόσυρση των βαρέων όπλων από την ανατολική Ουκρανία.