Εκλογές 2015: Ο καιρός μέχρι και τις κάλπες

  • Βροχερός καιρός και καταιγίδες την Πέμπτη
    (φωτ.: αρχείο ΕPA)

Με άστατο καιρό, βροχές και καταιγίδες θα ταξιδέψουν όσοι ψηφίζουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, με τις ίδιες καιρικές συνθήκες θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία της Κυριακής. Χιόνια σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας προβλέπονται τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη.

Η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και μποφόρ στα πελάγη.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα –τα οποία πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά– θα επεκταθούν βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο καθώς και την Κυριακή, στα δυτική, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση την Κυριακή. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.

Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα της Τρίτης και από τα δυτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Την Τρίτη σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.