22 Ιανουάριος 2015, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 08:31

Καθυστερεί η παράδοση της στέγης του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαϊδας

  • Καθυστερεί η παράδοση της στέγης του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαϊδας

Μέχρι τον Απρίλιο του 2015 θα πρέπει να περιμένουν οι Πόντιοι της Πτολεμαϊδας για να μπουν στο νέο τους σπίτι, στο Κέντρο Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής, επί της οδού Αδύσσης, απέναντι από το υδραγωγείο της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε νέα παράταση προθεσμίας περάτωσης εργασιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αναδόχου εταιρείας επειδή:

  • δεν ολοκληρώθηκε η έγκριση του 2ου ΑΠΕ (ανακεφαλαιωτικού πίνακα) και η έγκριση των υλικών,
  • δεν έγινε η μετατόπιση του περιπτέρου που υπάρχει δίπλα στο κτίσμα ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η Δυτική είσοδος του κτιρίου,
  • δεν έχει αποφασισθεί η θέση σύνδεσης της αποχέτευσης με το δίκτυο της πόλης καθώς και η όδευση του δικτύου ομβρίων υδάτων,
  • δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου
  • διότι οι καιρικές συνθήκες στο επόμενο διάστημα δεν βοηθούν την κατασκευή των εξωτερικών εργασιών.

Με άλλη απόφαση εγκρίθηκε η διενέργεια προμήθειας του εξοπλισμού του κτηρίου, συνολικού προϋπολογισμού 113.639, 70 ευρώ.

Η στέγη του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαϊδας έχει συνολικό εμβαδό 1.200 τ.μ και οικοδομείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το κτήριο διαθέτει υπόγειο, ενώ στον ισόγειο χώρο θα υπάρχει αμφιθέατρο για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων. Στον ημιώροφο θα στεγαστούν γραφεία, αίθουσες αθλοπαιδιών και βεστιάριο, ενώ στο δεύτερο όροφο ο Ποντιακός Σύλλογος σκοπεύει να στεγάσει μια «αίθουσα μνήμης» και βιβλιοθήκη.

*Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα e-ptolemeos.gr