22 Ιανουάριος 2015, 00:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2015, 00:06

Τσίπρας: Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία

  • Τσίπρας: Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να έχει κλειδωμένη την πρώτη θέση, ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε στην Πάτρα με τον αέρα της αυτοδυναμίας, από την οποία όπως είπε απέχει μισό βήμα. Για αυτό και ζήτησε καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, «μια μεγάλη και ευρεία νίκη» ζητώντας παράλληλα «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».

«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να πουν όχι οι πολίτες στο Plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας που θέλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία».

Επιτιθέμενος στους κομματικούς του αντιπάλους, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «το κόμμα του  Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο Σαμαράς και αυτό το κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος» είπε. 

«Η Ελλάδα από Δευτέρα γυρίζει σελίδα και προχωράει μπροστά σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία. Αν θέλετε όμως μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δε θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό. Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο  Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια» κατέληξε.

Προειδοποίησε τέλος δε τον πρωθυπουργό «να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν».