21 Ιανουάριος 2015, 23:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2015, 23:52

Έκκληση Σαμαρά στους νοικοκυραίους για να του δώσουν το «μπόνους»

  • Σαμαράς και Καραμανλής συμφώνησαν ότι απαιτείται εγρήγορση

Το δικό του διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός ζήτησε και την τελευταία ψήφο από τους νοικοκυραίους όπως είπε, που αν τον φέρει πρώτο θα του δώσει το μπόνους των 50 εδρών. Για αυτό και στην ομιλία του επισήμανε ότι «σημασία δεν έχει ποιο κόμμα θα βγει τρίτο ή τέταρτο, αλλά ποιο θα βγει πρώτο, για να σχηματίσει κυβέρνηση».

Χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς είπε «απευθύνομαι σε όλους, ιδίως σε όσους δεν μας ψήφισαν, σε ανθρώπους νοικοκυραίους που δεν θέλουν να δουν τη χώρα να γίνεται συντρίμμια, αλλά θέλουν να δουν τη χώρα να βγει μπροστά. Θέλω να σας πω ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών. Την επόμενη Κυριακή παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος, αν θα κάνει η χώρα το άλμα στο αύριο ή θα βουλιάξει στο χθες. Ακόμη και από μία ψήφο θα κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη ΝΔ ή αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμμάχους να παλεύει με τις συνιστώσες του».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές του προτάσεις, ιδίως για τα θέματα της φορολογίας.
«Είμαστε περισσότεροι, είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα και όχι αυτοί που θα έρθουν να εκδικηθούν την άλλη παράταξη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός ενώ αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι θα γίνει διεθνής κόμβος και κέντρο ανάπτυξης με λιμενικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικές υποδομές.

Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά δεν έλειψαν οι συναισθηματικές αναφορές στη Μακεδονία λέγοντας ότι «έχω τη Θεσσαλονίκη στην καρδιά μου. Εδώ, από τη γη της Βεργίνας και της Αμφίπολης μιλάει η φωνή της ιστορίας που μιλάει στην ψυχή μας. Η Μακεδονία είναι το χθες το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας».