21 Ιανουάριος 2015, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2015, 20:06

Στη φυλακή η δικηγόρος του Βλαστού – Τι είπε στην απολογία της

  • Στη φυλακή η δικηγόρος του Βλαστού – Τι είπε στην απολογία της
    Η δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου (δεξιά) φέρεται ότι ήταν ερωμένη του Παναγιώτη Βλαστού (αριστερά). Ο ανακριτής Διαφθοράς την έκρινε προφυλακιστέα μαζί με έναν ακόμα κατηγορούμενο

Προφυλακιστέα έκρινε τη δικηγόρο του Παναγιώτη Βλαστού ο ανακριτής Διαφθοράς. Μαζί με την Αδαμαντία Αγγελέτου στη φυλακή θα οδηγηθεί και ένας ακόμα κατηγορούμενος από την ομάδα των πέντε που απολογήθηκαν για τη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε έδρα τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με την πρώτη ξαδέλφη του Βλαστού, η οποία έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία για την δράση του κυκλώματος, η κατηγορούμενη δικηγόρος συνδεόταν ερωτικά με τον βαρυποινίτη και είχε ρόλο στη διακίνηση χρημάτων που προέρχονταν από τις εγκληματικές δραστηριότητες της ομάδας.

Η Αδαμαντία Αγγελέτου είναι αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες καθώς της αποδίδεται ενεργός δράση στην εγκληματική οργάνωση. Η ίδια ενώπιον των ανακριτών αρνείται όλες τις κατηγορίες που, μεταξύ άλλων, αφορούν ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και συνέργεια σε εκρήξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικηγόρος υποστηρίζει πως στην υπόθεση την ενέπλεξε σκόπιμα η Λίτσα Βλαστού (η ξαδέρφη του βαρυποινίτη) με σκοπό να την εκδικηθεί γιατί αρνήθηκε να την υπερασπιστεί στην δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Επίσης αρνείται ότι είχε ερωτική σχέση με τον πελάτη της και ότι εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος βαρύνεται και αυτός με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και με παραβάσεις του νόμου για τις εκρηκτικές ύλες.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και μία ακόμη γυναίκα, που λογοδότησαν σήμερα για όσα τους καταλογίζονται, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Η νεαρή γυναίκα, που ήταν φίλη πρώην ερωμένης του Παναγιώτη Βλαστού, φέρεται να ήταν αυτή που με έξοδα του βαρυποινίτη έκανε μαθήματα χειρισμού ελικοπτέρου. Ως «μαθήματα Μαρία» ήταν καταγεγραμμένα τα 10.000 ευρώ στο «λογιστικό» βιβλίο που κρατούσε ο Βλαστός. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα υποστήριξε πως δεν αρνιόταν ό,τι της ζητούσε η φίλη της από φόβο προς τον Βλαστό.

Είπε επίσης πως όταν κατάλαβε την πρόθεση της φίλης της και του βαρυποινίτη να την χρησιμοποιήσουν όταν θα έπαιρνε το δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου, φρόντισε να αποτύχει στις εξετάσεις.